Dankbaar zijn voor wat je hebt

Dankbaar zijn voor wat je hebt

We hebben als mens de gekke neiging om onszelf vaak te vergelijken met anderen en dan vooral te zien wat wij zelf niet hebben en de ander wel. Je wilt meer en beter en het liefst zo snel mogelijk. Zelf ken ik dat gevoel maar al te goed. Wij wonen sinds december 2015 in ons huidige huurhuisje. We wonen er prima, hebben zat ruimte voor twee personen maar toch heb ik al best een hele poos de drang en wens om naar een koophuis te kijken. Maar vriendlief was nog aan het studeren waardoor we onder andere de financiële middelen nog niet hadden om ook maar over het kopen van een huis na te kunnen denken. Het voelde soms alsof ik op ‘pauze’ stond en ondanks dat ik het vooral heel leuk vond voor mensen in mijn omgeving als ze een volgende stap met betrekking tot een nieuwe woning konden zetten, was er altijd een klein gevoel van teleurstelling omdat wij hier nog niet aan toe waren. Ik heb altijd geweten dat ik mij het beste kan focussen op wat ik wel heb en niet op wat ik voor mijn gevoel op het moment mis. Maar dit kon ik nog beter toepassen nadat wij afgelopen november en december voor 6,5 week hebben rondgetrokken door Azië. Wij hebben mensen ontmoet die met zo ontzettend weinig heel erg gelukkig leefden. Ze klaagden niet, waren blij met veel kleinere dingen en waren vooral heel gelukkig met elkaar. Het is niet dat ik voor november ondankbaar was of niet blij met wat we hebben, maar sinds die reis en onze terugkomst thuis ben ik nog meer verliefd geworden op ons fijne huisje. Ik zie de voordelen en pluspunten veel meer. Het is licht, we hebben ruimte genoeg, omdat het een huurwoning is kunnen we bellen naar de wooncoöperatie als er wat kapot is, we wonen in een fijne wijk op een centrale plek in de stad én we hebben een balkon. De balkon deuren open kunnen zetten, op het balkon kunnen genieten van een kopje koffie en zelfs de was buiten kunnen hangen zijn dingen waar ik ontzettend van kan genieten. En nu dus nog meer! Nou is een vakantie van 6,5 week niet perse nodig om dit besef te krijgen. Ga eens op de bank in je huisje zitten en kijk om je heen, wat zie je allemaal dat je gelukkig maakt? Natuurlijk is het goed en leuk om dromen en wensen te hebben maar wees je ook ontzettend bewust van hetgeen je hebt! Ik mag mijzelf rijk rekenen dat ik een fijne plek heb dat ik mijn thuis mag noemen.

Hebben jullie ook zo’n fijne plek om te wonen? En ben jij je ook bewust van hetgeen je hebt in plaats van wat je mist?

Liefs Linde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s