Doe vandaag een dansje!

Doe vandaag een dansje!

Dansen en ik zijn niet altijd goede vriendjes. Ik kan me er namelijk best eens onzeker over voelen hoe ik dans, of in ieder geval hoe ik er uit zie als ik dans. Dan heb ik het over dansjes op een feestje, in de kroeg of op een festival. Tijdens het laatste dans evenement waar ik was had ik een besef momentje; ik merkte dat ik mij niet zo druk maakte over het hoe van mijn dansen. Ik was veel minder bezig met de belemmerende gedachtes die ik had maar genoot en had plezier. Want laten we wel wezen, als we dansen dan doen we dat toch eigenlijk alleen voor onszelf en voor niemand anders? Dansen is in allerlei opzichten goed om te doen. Ten eerste is het natuurlijk een vorm van beweging. Bewegen is goed voor je gezondheid, voor je lichaam. Daarnaast werkt dansen op je geluk doordat je tijdens het dansen endorfine aan maakt. Endorfine is het stofje in ons lichaam dat een geluksgevoel veroorzaakt. Verder is er ook onderzocht dat dansen goed is voor je uithoudingsvermogen, de coördinatie van je lichaam, je geheugen en zelfs voor je seksleven.

Dus bij deze…. heb jij vandaag al gedanst? Het hoeft niet op een feestje of in de kroeg. Gewoon in de woonkamer, met desnoods de gordijnen dicht. In de ochtend om je dag goed te beginnen, of in de avond om je dag gelukkig af te sluiten. Alleen, met je partner of met je kinderen. Het maakt niet uit hoe, maar doe wel een dansje vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s